Schiphol,
13
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Verkeersbeeld tijdens NSS rond Rotterdam the Hague Airport

Naast Amsterdam Airport Schiphol, heeft ook Rotterdam the Hague Airport te maken met een afwijkend verkeersbeeld rond de Nuclear Security Summit 2014 op 24 en 25 maart aanstaande.

Vanaf 10 maart is de verwachting dat grotere en zwaardere vliegtuigen en helikopters de Rotterdamse luchthaven zullen aandoen. Informatie over vliegtuigbewegingen, gebruikte vliegtuigtypen en tijden wordt vanwege de strikte beveiliging rond deze internationale top niet gegeven.

Op 24 en 25 maart zal de luchtverkeersleiding alleen lijndienstverkeer en vluchten met de traumahelikopter, luchtvaartpolitie en vluchten in relatie tot de NSS afhandelen. Les-, privé- of zakenvluchten zijn op deze data niet
toegestaan op Rotterdam the Hague Airport.

Verder worden gepubliceerde vertrekroutes in zuidwestelijke richting niet gevlogen, zijn de vertrekroutes richting Schiedam aangepast en ook vliegverkeer van en naar Schiphol maakt gebruik van andere routes.

Vertraagde lijndienstvluchten mogen, volgens een speciale ontheffing van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gehele nacht op Rotterdam The Hague Airport landen.

Voor vragen of klachten over geluid kunnen omwonenden zoals gebruikelijk terecht bij DCMR Milieudienst Rijnmond: www.dcmr.nl