Schiphol,
19
september
2017
|
16:16
Europe/Amsterdam

Radio 538 vanaf Schiphol

Coen en Sandershow

Samenvatting

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga verruilen hun radiostudio de komende maanden zo nu en dan voor plekken waar het niet voor de hand ligt om radioprogramma's te maken. Het zijn locaties die hoog op het wensenlijstje van de 538-dj's staan. De eerste Coen en Sander Bucketlist Show is woensdag 20 september op Schiphol.

Coen Swijnenberg kijkt er erg naar uit om de luchthaven achter de schermen te verkennen. ''Ik ben een echte vliegtuigliefhebber. Ik vind vliegvelden een fascinerende omgeving. Er is altijd bedrijvigheid. We gaan met de radioshow letterlijk achter de schermen van Schiphol kijken, zoals bij de ondergrondse ruimte van de bagagebanden, maar we staan ook langs de start- en landingsbanen en nemen een kijkje in de verkeerstoren."

Schiphol Plaza

De radiostudio wordt opgebouwd op Schiphol Plaza tussen de bussen en taxi's. Beelden van de avonturen van Coen en Sander zijn te zien op internet en ook op het grote beeldscherm voor de deur van de luchthaven. ''We maken de Coen en Sander Show elke dag vanuit de studio van 538 in Hilversum en dat voelt voor ons als een huiskamer. Met de locatie-uitzendingen treden we buiten onze comfortzone'', zegt Coen. ''Het zijn stuk voor stuk locaties waar je normaal niet komt. Neem nou de verkeerstoren. Ik ben razend benieuwd wat daar de regels zijn en hoe het er binnen aan toe gaat. Niet dat we een documentaire gaan maken, tussendoor blijven we gewoon plaatjes draaien."

Dansje met stewardessen

Coen en Sander belden met Annette van Loenen, woordvoerder van de luchthaven. Annette vertelde dat ze een mooi programma voor Coen en Sander heeft samengesteld: 'We hebben mooie plekken bedacht waar normale mensen niet komen, maar jullie wel. Jullie mogen een kijkje in De Verkeerstoren, dat is écht heel bijzonder. Daarna gaan jullie dwars door de vliegtuigen rondrijden en jullie krijgen ook nog een rondleiding door de bagagekelder. En als kers op de taart gaan jullie een dansje maken met de stewardessen!Beluister of bekijk het fragment hier.

https://www.538.nl/bucketlist/de-coen-en-sander-show-vanaf-schiphol