Schiphol,
18
mei
2016
|
20:59
Europe/Amsterdam

Voormalig CEO Paul Riemens benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

paulriemens-lintje-2.jpg

Woensdag 18 mei 2016 heeft burgemeester Van der Laan van Amsterdam een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Paul Riemens, voormalig CEO van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Paul Riemens is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Paul Riemens was tot 7 april 2016 CEO van LVNL. Hij begon in 1984 aan de opleiding tot luchtverkeersleider en in 1988 als luchtverkeersleider. Hij heeft daarna diverse managementfuncties bekleed waaronder General Manager Research en Development, Directeur Mainport Schiphol LVNL en Chief Operating Officer (COO). Van 2008 tot april 2016 was Riemens CEO/bestuursvoorzitter van LVNL.

Benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau wordt toegekend wanneer iemand bijzondere verdiensten heeft verricht voor de samenleving. Als gedreven leider met gedetailleerde kennis en grote maatschappelijke betrokkenheid heeft Paul Riemens de Nederlandse luchtvaart en het belang daarvan nationaal en internationaal op de kaart gezet. Hij heeft zich ingezet voor relevante gebeurtenissen in de Nederlandse luchtvaart, waaronder de aanleg van de vijfde start- en landingsbaan en de tweede verkeerstoren, de crisissituatie als gevolg van de aswolk van de IJslandse vulkaan en het overleg met de omwonenden van Schiphol aan de ‘Tafel van Alders’. 

Paul Riemens is in 2011 gepromoveerd aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In zijn proefschrift ‘Schiphol is groter dan Nederland’ stelt hij dat de organisaties die in Nederland betrokken zijn bij de ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland de handen ineen moeten slaan om op Europese en mondiale schaal een rol van betekenis te kunnen blijven spelen. Naast de maatschappelijke relevantie van zijn proefschrift heeft Riemens hiermee kennis en historie van Schiphol vastgelegd die anders verloren zou gaan.

Riemens toont daarnaast als vrijwilliger zijn bevlogenheid voor en betrokkenheid bij de luchtvaartsector. Hij heeft een bepalende rol gespeeld in de Civil Air Navigation Services Organisation (CANSO), de internationale organisatie voor luchtverkeersleidingsorganisaties. Hij heeft in de afgelopen 5 jaar als voorzitter van CANSO gezorgd dat het een stabiele en financieel gezonde organisatie is. Daarnaast is hij lid van de adviesraad van de Dutch Dakota Association, lid van het comité van aanbeveling van Stichting Hoogvliegers en deskundige bij het Lucht- en Ruimtevaartfonds.