Schiphol,
21
mei
2016
|
15:59
Europe/Amsterdam

Ontruimingsoefening verkeerstoren Schiphol 21 mei 2016

Op zaterdag 21 mei is er tussen 16.00 en 16.30 uur een ontruimingsoefening in Verkeerstoren Schiphol Centrum. Tijdens deze oefening wordt er een ontruiming door een situatie met brand op de twaalfde etage geoefend. De luchtverkeersleiding moet de toren verlaten en de werkzaamheden in de noodtoren voortzetten.

Werkzaamheden luchtverkeersleiding

De werkzaamheden van de luchtverkeersleiding gaan door vanaf de noodtoren. Dit is de verkeerstoren die voor 1991 werd gebruikt. De noodtoren wordt zo snel mogelijk opgestart na de ontruiming. Om de veiligheid te waarborgen blijft er tijdens de ontruiming een aantal medewerkers van de luchtverkeersleiding op Toren Centrum. Zij kunnen als dit nodig is bij een calamiteit het luchtverkeer op elk moment weer leiden vanuit Toren Centrum.

Toren Schiphol Centrum

Op de twaalfde verdieping zijn de technische ruimtes en de rustruimtes voor verkeersleiders. De operationele ruimte (de koepel) waar de luchtverkeersleiders werken is de verdieping daarboven.

Samenwerking

Bij de ontruiming van de verkeerstoren werken verschillende partijen samen. Tijdens de oefening zijn onder andere Luchtverkeersleiding Nederland, de Koninklijke Marechaussee en de Brandweer actief. Er worden ook beelden voor een instructievideo voor medewerkers gemaakt tijdens de oefening.