Schiphol,
18
november
2015
|
12:44
Europe/Amsterdam

LVNL'er in kleurrijke top100

Nüvit Kibaroglu, manager Facility Services bij Luchtverkeersleiding Nederland, is met haar Stichting Amsterdamse buurtmoeders (STAM) opgenomen in de vijfde editie van De Kleurrijke Top 100 (plaats 57, pagina 77).

De Kleurrijke Top 100 is een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders als antwoord op de huidige top lijsten zoals de Quote500, de top 200 van de Volkskrant en de top 100 van OPZIJ.

De lijst wordt samengesteld door een onafhankelijke redactie die op zoek gaat naar kleurrijke en inspirerende talenten uit verschillende lagen en genres van de samenleving.

Het idee voor Stichting Amsterdamse Buurtmoeders (STAM Buurtmoeders) is ontstaan toen Nüvit en haar vriendinnen werden geïnspireerd door een buurtinitiatief waarbij verschillende vrouwen uit diverse culturen gezamenlijk caterings verzorgden.

Vanuit de inspiratie van dit soort kleine buurtinitiatieven schreven zij een projectplan met als doel kansrijke buurtiniatieven te vergroten en te verduurzamen. Met hun projectplan wonnen ze de 1e prijs - Stimuleringsprijs Vrouwenagenda Amsterdam 2011. Vervolgens zijn ze gestart met het opzetten van een buurtcateringconcept in Amsterdam Nieuw West / Osdorp wat word gerund door moeders (vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt) uit de buurt.

STAM Buurtmoeders wil de verduurzaming van kansrijke buurtinitiatieven van vrouwen faciliteren en ondersteunen door deze te organiseren, te professionaliseren en verder te ontwikkelen tot economisch zelfstandige ondernemingen waarin de betrokken vrouwen financieel onafhankelijk worden en meer vrouwen kunnen participeren in het maatschappelijk verkeer. STAM Buurtmoeders spreekt moeders in de buurt aan op hun kwaliteiten en vaardigheden zodat de stap om te participeren in een van de projecten van STAM Buurtmoeders snel is genomen. Vanuit de werkervaring en stimulering op allerhande wijze, bijvoorbeeld cursussen en leerwerktrajecten binnen de projecten van STAM Buurtmoeders, helpt de Stichting de vrouwen naar het zetten van de volgende stap, namelijk die naar een reguliere baan of opleiding.

Na bijna vijf zeer intensieve, inspirerende en vooral voldane jaren hebben Nüvit en haar vriendinnen besloten het project af te sluiten. De vermelding in de Kleurrijke Top 100 is dan ook een prachtige waardering op hun werk van de afgelopen jaren.