Schiphol,
03
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gedeeltelijke luchtruimsluiting tijdens herdenking Bijlmerramp Amsterdam

Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bijlmerramp op vrijdag 4 oktober zal zoals gebruikelijk een deel van het luchtruim boven de Bijlmermeer in Amsterdam gesloten zijn. Er wordt geen luchtverkeer over het gebied geleid waar dan de officiële herdenking van de ramp plaatsvindt. Op deze datum in 1992 stortte even na 18.30 uur een Boeing 747 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij ELAL neer op het Amsterdamse stadsdeel.

Van 18.00 tot 19.00 uur is geen luchtverkeer toegestaan beneden een hoogte van ongeveer twee kilometer in een straal van ongeveer 5,5 kilometer rond het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ramp.

De gedeeltelijke sluiting van het luchtruim boven de Bijlmermeer kan tot gevolg hebben dat vertrekkende vliegtuigen van Schiphol afwijken van de standaard vertrekroutes voor zover die door het betrokken luchtruimdeel lopen. Vliegtuigen met bestemming Schiphol mogen geen naderingen door dit gebied uitvoeren en worden daaromheen geleid. Deze operationele maatregelen zijn overeenkomstig de regeling van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor de afhandeling van het luchtverkeer tijdens de officiële herdenking van de Bijlmerramp.

Persvoorlichting
photo:Mediarelaties LVNL
Mediarelaties LVNL
0800-5865266
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws