Schiphol,
07
november
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

BAS start met testfase 'Verslag van de dag'

Op 8 oktober 2013 heeft Hans Alders zijn advies voor een nieuw geluidsstelsel aangeboden aan Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Bij de onderhandelingen over het nieuwe geluidsstelsel heeft LVNL aangegeven de informatievoorziening over het baangebruik te verbeteren, zoals die plaatsvindt bij het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) en de website www.bezoekbas.nl. BAS is vrijdag 1 november gestart met de online publicatie van een dagelijks 'Verslag van de dag''. Daarin wordt op hoofdlijnen samengevat hoe het baangebruik vandaag is geweest en waarom juist deze inzet van start- en landingsbanen nodig was.

De publicatie van het 'Verslag van de dag' bevindt zich in eerste instantie in een testfase. Het BAS beschikt
reeds over alle informatie die nodig is om uitleg over het baangebruik te kunnen geven; zo wonen zij dagelijks de ochtendbriefing bij LVNL bij, ontvangen zij alle capaciteitsprognose formulieren en hebben zij toegang tot operationele systemen. Bij onduidelijkheden kan BAS terecht bij backoffices van LVNL en Schiphol. Toch kan er altijd nog onduidelijkheid bestaan. Daarom leest LVNL tijdens de testfase altijd mee met het verslag. LVNL kan, bij twijfel of onduidelijkheid in het verslag, aanpassingen doen of het verslag laten opschorten. Het is onderkend dat niet altijd het baangebruik op dezelfde dag verklaard kan worden.

De testfase wordt ook gebruikt om feedback van de bezoekers van de website www.bezoekbas.nl
te verzamelen. Zo kunnen de gebruikers meedenken over de invulling van het verslag.

Het bewoners aanspreekpunt Schiphol (BAS) is een stichting van Schiphol en LVNL, die namens Schiphol en LVNL het eerste aanspreekpunt is voor omwonenden van Schiphol. De omwonenden van Schiphol kunnen bij BAS terecht voor informatie over Schiphol en LVNL en voor het indienen van een hindermelding. In 2012 ontving BAS
130.604 meldingen. Deze meldingen werden ingediend door 5.286 personen, waarbij 33 personen verantwoordelijk waren voor 59,3% van alle meldingen.

 

Contactpersoon
photo:Mediarelaties LVNL
Mediarelaties LVNL
0800-5865266
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws